Hledat
Hledat
Jak Senzoory fungují

Zajímá vás, jak jsou čidla Senzoor nastavena? Seznamte se blíž s pohybovým a vodním čidlem a jejich použitím v praxi.

Čidla Senzoor jsou postavena na technologii IoT (Internet of Things, česky Internet věcí) a k přenosu dat využívají nízkoenergetické rádiové sítě LPWAN. Ty se například od Wi-Fi sítě, na které stojí aktuálně většina čidel a chytrých domácností, liší v energetické nenáročnosti a vysoké propustnosti stavebními materiály a konstrukcemi. Celé naše řešení je kvalitně zabezpečené, systém funguje na cloudovém řešení Microsoft AZURE.

Čidlo odešle zprávu po rádiové síti, přijímač předá zprávu našemu dohledovému centru, které ji zpracuje, vyhodnotí a podle typu události rozhodne, zda vám s ní bude zatěžovat hlavu. Vše se odehrává v řádu milisekund, a tak si zprávu o tom, že se něco děje, přečtete na mobilu okamžitě.

Pokud byste si ale chtěli projít všechna hlášení od svých čidel, najdete je v uživatelské sekci na webu Senzooru nebo v mobilní aplikaci. Krom zpráv od čidel v uživatelské sekci najdete také stav vašich kreditů, plateb, objednávek a hlavně nastavení čidel a upozornění.

Senzoor Move – příklad z praxe

Pohybové čidlo snímá pohyb předmětu, na který je umístěno. Např. pro zabezpečení bytu je vhodné dát čidlo na vchodové dveře.

Pomocí nano nebo 3M pásky, které jsou součástí balení, aktivované čidlo připevníte do venkovního rohu dveří. Po umístění čidla na dveře si určíte režim, ve kterém má čidlo pracovat:

  1. Odcházíte z bytu a chcete dostávat upozornění na mobil o pohybu dveří (ať už push notifikaci, e-mail nebo SMS)? Zavřete za sebou vstupní dveře a volíte režim „Hlídat.”
  2. Jste doma a nechcete čidlo úplně vypínat? Pak volíte režim „Nehlídat.” Zprávy od čidla vám na mobil nechodí, ale stále se zaznamenávají. Najdete je v uživatelské sekci.

V obou případech je čidlo zapnuté, stále pracuje a strhne vám 1 kredit za den.

Pokud víte, že čidlo nechcete vůbec používat, stačí ho vypnout. Pak se kredity z vašeho účtu nestrhávají. Více o kreditovém systému.

Jak se pohybové čidlo nastavené?

Senzoor Aqua – příklad z praxe

Vodní čidlo rozpozná kontakt s vodou, jakmile se jeho kontakty zaplaví. Rádi si načasujete pračku, aby doprala ve chvíli, kdy se vracíte z práce a chcete mít jistotu, že při praní nevytopíte sebe i sousedy? Aktivované čidlo položíte vedle pračky na místo, kam se s největší pravděpodobností nejdříve dostane voda. Pokud voda z pračky unikne a kontakty ze spodní strany čidla se zaplaví, čidlo vyčká 10 sekund, aby zamezilo falešnému poplachu při náhodném zaplavení a následně vám zašle zprávu. Vy můžete situaci začít ihned řešit. Zapnuté čidlo monitoruje stav ve vaší koupelně neustále a za používání vám strhne 1 kredit za den.

Jak je vodní čidlo nastavené?

A jak funguje kreditový systém?

Ke každému zakoupenému čidlu Senzoor dostanete automaticky 30 kreditů, které jsou podmínkou pro jeho fungování. Zapnuté čidlo spotřebuje 1 kredit denně a je jedno, jestli jste čidlo zapnuli na 5 minut nebo na celý den.

Další placenou službou, kterou pomocí kreditů hradíte, je poplachové upozornění formou SMS. V uživatelské sekci si můžete typ upozornění nastavit sami. Automaticky máte u každého čidla přednastavena upozornění prostřednictvím e-mailu a SMS. Pokud máte chytrý telefon, doporučujeme stáhnout si aplikaci Senzoor a využít push notifikace, které jsou společně s e-mailovým poplachovým upozorněním v ceně denního kreditu. Informační SMS (např. o aktivaci čidla) jsou bezplatné.

Když nebudete čidlo nějakou dobu používat, stačí ho v uživatelské sekci jednoduše vypnout. Vypnuté čidlo kredity nespotřebovává.

Více informací o možnostech předplácení kreditových balíčků najdete v ceníku.

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.