Hledat
Hledat
Skoncovali jsme s naoko vytíženými zasedačkami

Skoncovali jsme s naoko vytíženými zasedačkami

A máme aktuální přehled o obsazených židlích v open space kanceláři. Jedno senzorické čidlo vyřešilo hned několik požadavků klientů.

Začalo to schůzkou se startupem, který se také zajímá IoT, mikroelektroniku a cloudové technologie. Pobavili jsme se o našich stávajících IoT řešeních, požadavcích klientů a vzniklo zadání. Za necelý rok bylo naše další řešení na míru, čidlo Senzoor Office, v provozu.

Výchozí stav

Klienti partnerského startupu řešili 3 problémy:

  1. Nedařilo se jim monitorovat reálnou obsazenost v zasedacích místnostech a přednáškových sálech, které pronajímají. Díky tomu přicházeli o možný zisk.
  2. Nebyli schopni zjistit aktuální stav volných míst/židlí na coworkingovém pracovišti, a tak přicházeli o klienty.
  3. Nedokázali s jistotou říct, zda noční hlídač opravdu dělá noční obchůzku a plní svoji funkci.

Očekávání klientů partnerského startupu

Primárně zkvalitnit a zefektivnit služby pro své zákazníky – ukazovat reálnou obsazenost zasedacích místností, aktuální stav volných míst na coworkingovém pracovišti, evidovat činnost nočního hlídače a následně díky tomu si zákazníky udržet a zvýšit zisky.

„Hned od začátku jsme věděli, že splňujeme základní kritéria, která si partnerský startup stanovil: nízkou cenu řešení na míru, jednoduchou aplikaci a možnost sbírat data z čidel do jejich vlastního cloudového řešení,“ shrnuje Lukáš Klozar, vedoucí projektu Senzoor Office.

Naše řešení

Nejprve jsme si prošli prostory, prohlédli židle a zjistili, jak s nimi uživatelé standardně nakládají a na základě informací a požadavků jsme vypracovali expertní návrh. „Vždycky na to jdeme od podlahy,“ říká Lukáš Klozar, „musíme poznat reálné prostředí a možná rizika.“

Pro klienty jsme vyvinuli bezdrátové čidlo připojené do infrastruktury rádiové sítě LoRa, které monitoruje pohyb židle. Pokud je na židli detekována aktivita, čidlo odešle zprávu o vzniku události. Zpráva je předávána na server, kde se dále zpracovává a klientovi je předána v přehledné formě, v grafické i textové podobě včetně historie a statistiky. Senzoor Office obsahuje vnitřní inteligenci a je z velké části schopné odfiltrovat slabé a nahodilé pohyby jako drcnutí do židle, odložení tašky atp.

Klienti byli mile překvapeni komplexností služby a bezúdržbovostí řešení. Instalace a zprovoznění infrastruktury (LTE + WiFi + LoRa) a následné nainstalování Senzoorů na židle nám zabralo jen pár hodin. V řešení je samozřejmě zahrnuta i prezentace dat, správa a údržba infrastruktury, údržba čidel a pokud je třeba, tak i výměna baterií (cca 1x za 2 roky, závisí na režimu využití).

První pilotní instalaci jsme realizovali a instalovali začátkem roku 2019 v Praze v open space kanceláři na 42 židlí a monitorovali jejich aktivitu v rámci provozní doby patra a statisticky ji zpracovali. V červnu 2019 jsme pilot s pozitivním ohlasem ukončili. Ke konci roku 2019 odstartoval druhý pilot, v rámci kterého monitorujeme jednu zasedací místnost a její obsazenost/aktivitu.

Výsledky

Senzoor Office je v tuto chvíli v druhé fázi pilotního provozu. Klienti si informace, které díky čidlům dostávají, chválí, a začali se vstupy pracovat a integrovat je do svých systémů. Plošné komerční využití plánujeme spustit do konce roku 2020.

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.