Hledat
Hledat
Spouštíme předobjednávky poplachového čidla pro seniory

Spouštíme předobjednávky poplachového čidla pro seniory

Na novém webu senior.senzoor.cz si ode dneška můžete vybrat svůj Senzoor Push pro babičku a dědu.

minulém článku jsme představili prototyp poplachového čidla Senzoor Push. Dnes bychom vám rádi ukázali, kam jsme se za měsíc posunuli.

Jdeme seniorům na ruku

Doslova. Od původní bílo šedé krabičky jsme se posunuli k nové, s vlastním designem. Prototypujeme na 3D tiskárnách Josefa Průši a tiskneme krabičky menších rozměrů, aby bylo možné nosit zařízení nejen na krku, ale také na ruce jako hodinky. Níže na obrázku vidíte, jak naši designéři už teď tvoří voděodolnou verzi, kterou bude časem možno vyměnit za již zakoupené čidlo.

Spustili jsme předobjednávky

Jsme startup. Jsme transparentní. Vyvíjíme rychle a potřebujeme podporu zákazníků. Předobjednávky na senior.senzoor.cz přijímáme neustále. Vyřizovat je však budeme ve vlnách. Po uzavření každé vlny požádáme klienty o potvrzení zájmu uhrazením zálohy ve výši 1/3 celkové částky. To nám dovolí objednat a zčásti financovat výrobu čidel Senzoor Push. Jakmile dáme vše dohromady a obdržíme zbytek částky (700 Kč, viz ceník), budeme čidla distribuovat. Samotná výroba a kompletace nového čidla potrvá asi 6 týdnů.

Mobil a čidlo? Když dělají dva totéž, není to totéž

Mobilní telefon je přirozenou součástí života mládeže a lidí v produktivním věku. Pro velkou část seniorů je používání mobilu obtížné. Zacházení není zrovna bezprostřední, často potřebují k manipulaci brýle, zapomínají ho nabíjet, a hlavně jim chybí návyk mít mobil neustále u sebe. Tyto situace komplikují použití mobilu pro přivolání pomoci v krizové situaci, kdy je senior fyzicky oslaben, v bolestech, šoku, zmatený nebo má strach.

„U cévních mozkových příhod je čas naprosto zásadní. Je důležité, aby byla léčba poskytnuta nejpozději do 4,5 hodiny od prvních příznaků.“ říká MUDr. Ondřej Volný, neurolog, který aktivně působí ve FN Ostrava a k problematice včasného přivolání pomoci se vyjádřil na naší online tiskové konferenci.

Senioři se denně ocitají v nouzových situacích, kdy není nikdo na blízku a oni u sebe nemají mobil nebo ho nemohou z nějakého důvodu použít. Senzoor Push byl navržen a vytvořen tak, aby ho mohl mít senior neustále u sebe, nemusel myslet na jeho dobíjení a byl schopný přivolat pomoc stisknutím jediného tlačítka. Bez přemýšlení a bez brýlí.

„Babička upadla na zahradě a zlomila si na 5x zápěstí. Všichni v práci, děda její volání neslyšel a mobil byl doma. Polovina rodiny žije a pracuje ve stejné vesnici, někdo za ní mohl ihned zaskočit.“ hovoří o vlastních zkušenostech Kristina Luskačová. „Místo toho se v bolestech belhala do domu a snažila se volat o pomoc. Kdybychom v tu dobu měli čidlo hotové, výrazně by to urychlilo její převoz do nemocnice a nemusel to být pro ni tak traumatizující zážitek.“ dodává Kristina, která je součástí našeho týmu.

Čidlo eskaluje poplach až na 5 osob. Jak to funguje?

Součástí našich služeb je virtuální Senzoor centrála, která 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu přijímá poplachové zprávy ze všech zařízení Senzoor Push. Jakmile přijde zpráva, ihned začne automaticky kontaktovat až 5 telefonních čísel, které jsou u čidla nastaveny. Tyto kontakty se nastavují v uživatelské aplikaci, zpravidla jedním z blízkých seniora.

Nevezme to první, zkusíme druhý, třetí a tak dále. Jakmile některý kontakt přijme hovor, všechny kontakty včetně seniora obdrží informační SMS, kdo hovor, tj. zprávu o poplachu přijal. Naší snahou je udělat maximum pro to, aby měly rodiny a komunity jednoduchý, funkční a levný nástroj pro zajištění pomoci svým blízkým.

Výzva

Pokud vnímáte potřebu chránit své blízké stejně jako my a našli byste pro Senzoor Push využití, předobjednávejte na webu senior.senzoor.cz. Pokud vás projekt zaujal, ale ještě to „není ono“, napište nám vaše postřehy či připomínky na push@senzoor.cz a zaregistrujte se na výše uvedeném webu pro odběr novinek.

Chraňte s námi své nejbližší. Děkujeme.

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.